Blog

Christophe Vanden Eede neemt een nieuwe functie op bij zijn werkgever Electrabel

Christof_Vanden_Eede_2.jpg Christophe Vanden Eede (37) doorzwom bij Electrabel al heel wat professionele watertjes. Al 14 jaar bekleedt hij er verschillende functies, gaande van hr tot it. Zijn nieuwe opdracht: de medewerkers op een veilige en verantwoorde manier in het tijdperk van de sociale media binnenloodsen.

“Ik ben bij Electrabel begonnen in rekrutering, een segment waar veel ruimte was voor groei. Uiteindelijk heb ik me daar gedurende vijf jaar volledig kunnen ontplooien. Ik startte er als verantwoordelijke 'Back Office' om vervolgens de functie van verantwoordelijke 'Employer Branding' op te nemen. Dingen bijleren, professioneel groeien en veranderingen in gang zetten en begeleiden: dat is mijn missie.”
 
“In het begin van een carrière weten mensen vaak niet goed wat ze willen doen. Ik ben dan ook bewust meerdere uitdagingen aangegaan. Door al die verschillende stappen te zetten, kwam ik erachter dat ik me vooral aangetrokken voel door dingen die kunnen worden geoptimaliseerd of functies die nog niet bestaan en vorm moeten krijgen. Door veel jobs te doen, ontwikkel je bovendien telkens nieuwe vaardigheden. Je krijgt een steeds sterkere basis van waaruit je nieuwe uitdagingen kan aangaan. Bovendien leer je zo ook beter wat je sterktes en zwaktes zijn. Door een brede professionele ervaring op te bouwen, kom je er al snel achter waar je nooit echt goed in zal worden maar ook waar je in uitblinkt."
 
“Sommige opdrachten bij Electrabel waren van korte duur, andere besloegen een langere tijdspanne. Vaak van job wisselen, lijkt op het eerste gezicht niet evident maar voor mij is het vanzelfsprekend. Zo hou ik dynamiek in mijn carrière. Ik voel haast intuïtief aan wanneer het tijd is om te veranderen. Als ik een job onder de knie heb, begint het te kriebelen om een nieuw project te zoeken.”

“Als ik een job onder de knie heb, begint het te kriebelen om een nieuw project te zoeken.”

Bij Groep GDF SUEZ zit Vanden Eede dan ook perfect op zijn plek. De energiespeler draagt interne mobiliteit hoog in het vaandel en houdt rekening met de ambities en competenties van elke medewerker. Zijn nieuwe functie – die tot dusver niet bestond bij Electrabel – daagt Christophe Vanden Eede alvast helemaal uit. “Ik werk nu als Change Manager. Het is mijn taak ervoor te zorgen dat medewerkers op een veilige en verantwoorde manier aan de slag gaan met de sociale media. Een nieuwe carrièrestap brengt onzekerheid met zich mee. Ik betrap mezelf erop dat ik bij tijden die onzekerheid bewust opzoek. Ik zie het als een uitdaging om vanuit die onzekerheid stabiliteit te creëren. Dat lijkt me trouwens de  perfecte jobomschrijving van een Change Manager: mensen uit hun comfortzone halen om ze naar een hoger niveau te tillen. Als Change Manager ben ik de katalysator van de verandering. Door mensen in een onzekere situatie te brengen, wil ik ze stimuleren om voor verandering te kiezen, zodat het bedrijf strategisch op koers blijft. Als Change Manager moet ik naar dat tipping point toewerken, het moment waarop de organisatie kantelt en zelfs de grootste sceptici mee overstag gaan."

(pd/foto lg)