Blog

Clo Willaerts trekt met haar digitale expertise naar beurshuis Petercam

Clo_Willaerts_3.jpg Wat zoekt een experte nieuwe media bij een beurshuis? Met die vraag trokken we naar Clo Willaerts die dit jaar overstapte naar Petercam. “Voor de buitenwereld kan die keuze verrassend zijn maar voor mij is het allesbehalve een onlogische stap.”

Clo Willaerts behaalde een master in de Germaanse filologie en was in het begin van haar carrière even actief als freelancejournaliste en taallerares. De afgelopen vijftien jaar groeide ze echter uit tot één van de belangrijkste Belgische experts inzake nieuwe media. Ze publiceerde enkele boeken – ‘The conversity model’ en ‘Altijd naakt’ – en werkte achtereenvolgens voor Virgin, Belgacom Skynet en Sanoma. Dit jaar maakte ze de verrassende overstap naar de bankensector en meer bepaald naar het gerespecteerde beurshuis Petercam, niet meteen een bedrijf dat je zou linken aan de flitsende wereld van de nieuwe media. 

"Als je al een aantal jaren meedraait, begin je te denken dat je alles al gezien hebt."

Toch is Willaerts ontzettend gemotiveerd. “Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot sectoren die door digitale ontwikkelingen voor grote uitdagingen staan. De financiële wereld hoort daar zeker bij. Iedereen zal het er onderhand wel over eens zijn dat sociale media de traditionele marketing- en advertentiewereld dooreen hebben geschud. Sterker nog: ze hebben ervoor gezorgd dat ondernemingen in alle sectoren hun businessmodellen moeten aanpassen. De ondernemingen in de financiële sector zijn weliswaar relatief vlug op internetbankieren gesprongen, maar er komen andere uitdagingen op hen af. Wat als Google en Facebook met hun miljoenen klanten ook als financiële instelling willen fungeren? Wat gebeurt er rond crowdfunding? Hoe zit het met de bitcoin als mogelijk betaalmiddel? Het zijn allemaal vragen waar de financiële sector een antwoord op moet vinden.” 

De parallel met de uitdaging bij haar vorige werkgevers is duidelijk: Clo Willaerts wil als experte in haar vakdomein helpen om haar werkgever mee de toekomst in te loodsen. “Ik ben ervan overtuigd dat het er steeds meer op aan zal komen om een verregaande samenwerking op te zetten tussen experts in diverse domeinen. Ik kan hier met mijn kennis en achtergrond samenwerken met experts in het bank- en financiewezen, een sector die ik tot nu toe alleen kende van huis-, tuin- en keukenbankieren. Als je al een aantal jaren meedraait, begin je te denken dat je alles al gezien hebt. Maar dat klopt niet, want elke sector is anders, zoals ik nu heb mogen ervaren. Ik heb de voorbije maanden heel veel bijgeleerd. Dat vind ik belangrijk, want ik heb een echte passie voor mijn job. Ik ben één van de gelukkige mensen die van hun hobby hun beroep hebben kunnen maken. En dat wil ik graag zo houden door vooral te kunnen blijven bijleren. De kans die ik van Petercam heb gekregen past perfect in het plaatje.”

(gd/foto)