Blog

Bedrijfsjurist Kevin Gysen maakt carrière bij Carrefour

Insilencio---Carrefour---Kevin-12.jpg Kevin Gysen startte bij Carrefour als rekkenvuller tijdens zijn traineeship. Vier jaar later is hij bedrijfsjurist, na een korte tussenstop aan het hoofd van een grote Carrefour Hypermarkt. Carrefour in zijn woorden: “Afwisselend, creatief, verrassend. Je weet nooit wat de dag brengt. Maar dat maakt het net zo boeiend.”

“Ik was pas afgestudeerd als jurist en wist één ding zeker: geen balie voor mij. Maar wat dan wel? Meteen gaan werken als bedrijfsjurist zag ik ook niet meteen zitten. Nee, mijn interesse lag meer bij de traineeships die overal aangeboden werden. Groeien en bijleren, daar had ik op mijn drieëntwintigste vooral nood aan.
Carrefour bood een traineeship aan met een heel concreet groeipad: richting winkeldirecteur. Dat leek me wel wat: snel leiding geven, veel werken aan people skills,... Helemaal anders dan wat ik gewoon was uit mijn rechtenopleiding, maar precies gepast voor mijn ambitie.”
 
“Minder dan anderhalf jaar na mijn eerste werkdag stond ik aan het hoofd van onze hypermarkt in Koksijde. Om een beetje context te geven: daar werken 90 mensen en we draaiden er een forse omzet. En ik stond als zesentwintigjarige gewoon bovenaan die piramide. Daar heb ik écht veel geleerd: met mensen omgaan, financiële analyses maken, stock beheren,... Je runt een kmo hè.
Dat ik vandaag in het hoofdkantoor in Evere werk...  tja... juristenbloed kruipt waar het niet gaan kan hè. Na twee jaar op het terrein wilde ik écht weer graag juridisch bezig zijn. En dan is Carrefour een fantastische werkgever natuurlijk: het bulkt hier van de vacatures en interne mobiliteit wordt heel sterk gestimuleerd. Ik heb altijd erg veel steun gevoeld toen ik vroeg om te switchen.”
 
In ons team van bedrijfsjuristen heeft iedereen een beetje zijn eigen specialisatie. Ik houd me vooral bezig met de contracten en relaties tussen Carrefour en de franchisehouders. Bijna al onze kleine winkels, de Carrefour Express shops, worden uitgebaat door zelfstandige ondernemers. Vanuit het bedrijf ondersteunen we hen maximaal, maar maken we ook goede afspraken natuurlijk.
Het feit dat ik eerst op de winkelvloer gewerkt heb, helpt me natuurlijk bij die job. Ik snap hoe het eraan toe gaat ion de realiteit en begrijp de dagelijkse bekommernissen van omzet en werkdruk en medewerkers. Dat laat me toe om krachtige en sluitende contracten op te stellen waar we allebei beter van worden.”
 
“Dan wijs ik toch vooral naar de sfeer en de cultuur in dit bedrijf. Het is onze missie om uit te groeien tot de lievelingswinkel van de Belgen. Dat is geen kleine opgave, maar je voelt dat iedereen hier zijn schouders onder die doelstelling gezet heeft. Hier, in het hoofdkantoor, maar ook in de winkels. Die gedeelde ambitie schept een band.
Bovendien, en dat is heel persoonlijk, ben ik het beste bewijs van de brede carrièremogelijkheden bij Carrefour. Ik ben binnengekomen als jurist, winkeldirecteur geworden, en heb daarna weer de sprong gezet naar Legal.